Måtte sommeren 2021 bli sommeren hvor badegjester fritt kan bruke øyas vakre badeplasser uten å tråkke herrefolket på tærne.
Tilgangen til strandsonen knipes både her og der. Små knepp om gangen, som til slutt skaper konflikter. Til slutt kan det å få muligheten til å dyppe mer enn tærne i tangen bli et gode de færreste forunt.
Mens de aller fleste badende kun ønsker å ha en hyggelig stund på strender og badeplasser, er det en god del strandsittere og badeplasseiere som mener at perlene ikke bør være for alle. For det blir så mye folk!
Ja, det gjør det vel også i 2021-sommeren, hvor flesteparten av landets turister vil være fra eget land. Kanskje grunneiere, velforeninger og andre interesselag nå før feriegjestene strømmer til kan gå sammen og finne ut hvordan man kan håndtere for eksempel avfall og adferd og finne gode, samfunnstjenlige løsninger på dette?
Det kan handle om hyggelige skilt som henstiller til å rydde opp etter seg, det kan handle om å sette ut søppeldunker og sørge for tømming og det kan handle om skilting som henstiller om å vise hensyn til naboene til badeplassene. Det kan være med på å forebygge ugreie opplevelser for alle.
Takket være koronapandemien og de fantastiske TV-bildene fra «Mesternes Mester» på NRK i vinter, er Arendal kommune et av årets mest attraktive reisemål innenlands for sommeren. Det betyr at det i tillegg til lokale også vil være besøkende fra andre steder av landet. Denne sommeren bør vi alle være rause, enten vi eier en badeplass eller ikke. For ingen vil vel at gjestene som velger å komme hit, og som legger igjen tusenvis av kroner fra reisebudsjettene sine til lokalt næringsliv, skal dra herfra med en følelse av å egentlig ikke være velkomne?
Lokalavisen Geita oppfordrer til raushet i strandsonen. Det burde være en selvfølge, når vi har det så vakkert som vi har det. Det er ingen grunn til at man ikke skal kunne dele på det fantastiske privilegiet vi som bor på den blaude kyststriba har – å kunne hoppe uti krystallklart sjøvann fra svabergene, kjenne varm sand under føttene eller å få kjøle seg ned i våre badevann uten å måtte vasse i skrot, søppel og forurensing.
Vi er vanvittig heldige og da må vi ikke være så knegne!